visie

Kinderen moeten de ruimte krijgen om hun eigen nieuwsgierigheid te volgen. Om in een veilige omgeving zelfstandig te ontdekken en te onderzoeken. Dat vond ook Dick Bruna, de geestelijk vader van nijntje. Zijn filosofie is leidend in het nijntje museum; een eigentijds kindermuseum dat de vrolijke wereld van nijntje tot leven brengt. Peuters en kleuters gaan er zelfstandig op onderzoek uit. Samen met nijntje en haar vriendjes ontdekken ze hun leefwereld en leren deze beter begrijpen.

Het nijntje museum staat garant voor een complete, culturele ontdekkingstocht: actief, receptief en reflectief. Nooit belerend, maar altijd spelenderwijs.

Lees meer over het nijntje museum en het onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel (RUG 2009-2013).

 

‘Ik wil niet belerend zijn, ik wil dat het gewoon leuk is voor een kind.’

Dick Bruna (1927-2017)

 

schoolbezoek

Kom je met groep 1 of 2 van de basisschool? Kies dan een programma met een professionele spelbegeleider. Er zijn twee leuke en leerzame programma’s speciaal voor scholen.

bekijk het aanbod

groepsbezoek voor- en buitenschools

Kom je met een groep kinderen van een peutercentrum, kinderdagverblijf of bso’s? Ook voor die groepen heeft het nijntje museum speciale programma’s en tarieven.

bekijk het aanbod

ontdek jouw wereld
in het nijntje museum

plan je bezoek koop kaartjes

Reserveer je tickets

Tickets raken snel uitverkocht. Om teleurstelling bij de kassa te voorkomen raden we je aan van tevoren tickets te reserveren.

Dit geldt ook voor Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAARThouders.

Online reserveren is makkelijk: ga naar de ticketshop en kies een dag en tijd.

We hopen je gauw te zien in het leukste familiemuseum voor peuters en kleuters!

sluiten