Huisregels

Wij willen je bezoek aan het nijntje museum graag zo prettig en veilig mogelijk maken, ook in de anderhalvemetersamenleving. Het coronavirus heeft echter invloed op de manier waarop je het museum bezoekt.  Daarom gelden per 1 juni 2020 deze huisregels  

Alleen online tickets

Elke bezoeker heeft een online ticket met aanvangstijd nodig. Ook als je gratis toegang hebt, bijvoorbeeld met Museumkaart of kinderen van 0-1 jaar. In de ticketshop kies je een dag en een aanvangstijd. Omdat landelijke maatregelen kunnen wijzigen, zijn er alleen tickets voor de komende weken te koop. Tickets voor latere data worden toegevoegd zodra dit mogelijk is.
Elke tien minuten wordt een beperkt aantal bezoekers binnengelaten. Zo wordt het niet te druk, en is het mogelijk anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Kom op tijd, maar niet te vroeg. Bestel tickets

Gezondheid

Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. We volgen de regels van het RIVM en daaruit voortvloeiend de regels die gelden voor de basisscholen en kinderdagverblijven. 

Vaste route

Houd je aan de route. Deze is gemaakt om de veiligheid van jou en je kindje te waarborgen. Op veel plekken geldt eenrichtingsverkeer. Klik hier Plattegrond nijntje museum voor de plattegrond van het museum. 

Buggy’s en garderobe

Kom je met een baby of kindje dat nog niet kan lopen, neem dan liefst een draagzak mee. Door de nieuwe indeling is er weinig plek om kinderwagens of buggy’s te stallen. Deze kunnen dan mee het museum in.
Neem zo min mogelijk spullen mee naar het nijntje museum. Er zijn lockers, maar de ruimte is beperkt. Vanwege de coronaregels is het huis van nijntje in gebruik als garderoberuimte. 

Eten en drinken

Eten en drinken zijn niet toegestaan in het nijntje museum. We verwijzen je voor een broodje, iets lekkers of drankje graag naar Museumcafé Centraal aan de overkant. 

Bezoek

Om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen ontvangen, verzoeken we je vriendelijk om maximaal 1,5 uur te blijven. 

Beeldopnamen

Om opstoppingen te voorkomen, zijn fotograferen en het maken van video’s voorlopig niet toegestaan.

Bezoekers per dag

In het nijntje museum mogen er 70 bezoekers tegelijk aanwezig zijn.

Koop je kaartjes online

Bestel nu je kaartjes voor het nijntje museum. Iedereen heeft een online ticket met aanvangstijd nodig, ook als je gratis toegang hebt. Zo blijft je bezoek veilig en aangenaam.

bestel tickets

ontdek jouw wereld
in het nijntje museum

plan je bezoek koop kaartjes

bestel je ticket online

bestel je ticket op tijd: vanwege de bezoekbeperking zijn tickets regelmatig uitverkocht.

tickets zijn alleen online te koop.

lees meer

sluiten