Het nijntje museum is bijzonder dankbaar voor de materiële en immateriële bijdragen van de volgende partners:

Mercis bv

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Het doel is om ruimte te geven aan de unieke kijk op het leven van ieder kind.

klein_mercis met tekst pms

Vrienden Loterij

De Vrienden Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Deze loterij steunt cultuur en erfgoed. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen, en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. In 2014 kende de Vrienden Loterij € 700.000,- toe aan de realisatie van een nieuw nijntje museum.

Gemeente Utrecht

Utrecht is een bruisende, aantrekkelijke cultuurstad op weg naar internationale allure. De belangrijkste uitgangspunten van het Utrechtse cultuurbeleid zijn: de stad als podium, de stad als creatieve ruimte en de stad als leeromgeving. Uitgangspunten die het nijntje museum ten volle onderschrijft.

Het nijntje museum ontvangt als onderdeel van de stichting Centraal Museum subsidie van de Gemeente Utrecht in het kader van de Cultuurnota 2012-2016.

Gemeente Utrecht_Logo_Full_Colour

ontdek jouw wereld
in het nijntje museum

plan je bezoek koop kaartjes

Reserveer je tickets

Tickets raken snel uitverkocht. Om teleurstelling bij de kassa te voorkomen raden we je aan van tevoren tickets te reserveren.

Dit geldt ook voor Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAARThouders.

Online reserveren is makkelijk: ga naar de ticketshop en kies een dag en tijd.

We hopen je gauw te zien in het leukste familiemuseum voor peuters en kleuters!

sluiten