Wanneer gaat het museum verbouwen?

De verbouwing van het nijntje museum start vanaf 1 november. Vanaf begin oktober wordt de bouwplaats achter het museum klaargemaakt voor bouw. Bezoek je het museum tussen oktober en november? Hou dan rekening met enige geluidsoverlast. Het museum wordt uitgebreid met verschillende themaruimtes, krijgt een eigen café en een theater experience. Vanaf 12 november opent het museum tijdelijk op een andere locatie in de stad, op de plek van de voormalige bibliotheek op de Oudegracht 167. Vanwege de verhuizing is het museum twee weken gesloten (tussen 1-12 november). Het vernieuwde museum aan de Agnietenstraat opent naar verwachting in de zomer van 2022. 

Wat zijn de openingstijden?

Dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag. Op maandagen is het nijntje museum gesloten, óók in schoolvakanties. Behalve paas- en pinkstermaandag, dan is het nijntje museum open.

Wat zijn de coronamaatregelen?

Omdat het nijntje museum een zogenaamde doorstroomlocatie is, is het niet nodig om een coronapas te tonen bij bezoek. Maar let op: het café aan de overkant valt onder horeca, en daar is (binnen) wel een coronapas nodig.
Er geldt een vaste looproute. Desinfectiemiddelen zijn voor iedereen beschikbaar. 
Al vóór de pandemie werkte het nijntje museum met tijdslottickets, dit blijft ook zo na versoepelingen. De tijdsloten zijn nodig om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in het museum. 

Hoe werkt het ticket met aanvangstijden?

In de ticketshop selecteer je de dag van je keuze. De actuele beschikbaarheid per tijdstip zie je nadat je een dag hebt geselecteerd. Kies het moment dat jou het beste past. Het gekozen tijdsblok geldt als aanvangstijd. Momenteel kunnen er minder mensen in het museum, we verzoeken je daarom vriendelijk maximaal 1,5 uur te blijven.

Zijn er ook kaarten beschikbaar bij de kassa?

De kaarten van een tijdsblok die online niet zijn verkocht, zijn beschikbaar aan de kassa. Het komt regelmatig voor dat alle kaarten van een tijdsblok online zijn verkocht en er aan de kassa geen tickets meer beschikbaar zijn. Met name in weekenden en vakanties. Daarom adviseren we iedereen om online kaarten te kopen. Naar de ticketshop.

Ik heb een museumkaart, moet ik reserveren?

Reserveren is niet verplicht, maar wel aan te raden om teleurstellingen bij de kassa te voorkomen. Online reserveren is eenvoudig: ga naar de ticketshop, kies een dag en tijd, en selecteer een gratis ticket voor museumkaarthouders. Je ontvangt het ticket per e-mail.

Ik heb een BankGiro Loterij/Vrienden Loterij VIP-KAART, moet ik reserveren?

Reserveren is niet verplicht, maar wel aan te raden om teleurstellingen bij de kassa te voorkomen. Bestel de tickets gratis in de ticketshop. Je mag gratis een introducee meenemen. Een introducee heeft alleen toegang wanneer deze tegelijk met de BankGiro Loterij / Vrienden Loterij VIP-KAARThouder het museum bezoekt. 

Ik heb mijn tickets niet ontvangen

Je tickets ontvang je per e-mail. Het kan soms enkele uren duren voordat je je tickets ontvangt. Geen e-mail ontvangen? Controleer svp eerst je spambox. Geen bijlage ontvangen? Neem contact op via info@nijntjemuseum.nl of bel 030-2362399 (di – zo, 10:00 – 14:00).

Kan ik mijn tickets verplaatsen naar een andere dag?

Dat kan als je in de ticketshop een account hebt gemaakt. Heb je gekozen voor ticket kopen zonder account, dan is het niet mogelijk tickets te ruilen voor een andere dag. In de laatste stap van het bestelproces kies je op welke manier je wilt betalen, met of zonder account.

We adviseren iedereen die een aantal dagen van te voren tickets koopt om een account te maken in de ticketshop. Met een account log je eenvoudig in in de webshop en verplaats je je tickets naar een andere dag. We verzoeken je je tickets een dag van te voren te verplaatsen, zodat we een ander nog blij kunnen maken met de vrijgevallen tijdsloten.
Voor het maken van een account is slechts een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Lukt het niet een account te maken, neem dan contact op met de klantenservice.  

Kan ik mijn tickets annuleren en mijn geld terug krijgen?

Restitutie is helaas niet mogelijk, ook niet met een account.

Kan ik parkeren bij het nijntje museum?

Er is een klein aantal parkeerplaatsen op het Nicolaaskerkhof, tegenover het nijntje museum. We adviseren om gebruik te maken van een van de parkeergarages. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Vaartsche Rijn en Springweg, beide circa tien minuten lopen. Hier vind je een actueel overzicht van mogelijke verkeershinder in Utrecht.

Welke bus gaat naar het nijntje museum?

Bus 2 stopt vrijwel voor de deur (halte: Centraal Museum).

Voor welke leeftijden is het nijntje museum geschikt?

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

Is het nijntje museum toegankelijk voor rolstoelen?

Zeker, het museum is rolstoelvriendelijk. Lees meer over voorzieningen voor mindervaliden.

Wanneer is de projectie op de gevel te zien?

Iedere winter is de projectie ‘hier woont nijntje’ voor circa drie maanden elke avond te zien. In de winter van 2020-21 was dat van 25 oktober 2020 tot en met 9 februari 2021. De animatie start wanneer het donker is (rond 17:15 uur) en wordt continu getoond tot 23.00 uur. 

Wat zijn de openingstijden van de winkel en het café?

Winkel en café deelt het nijntje museum met het Centraal Museum, aan de overkant. Winkel en café zijn geopend tijdens de openingstijden van het museum. Let op! Voor het café is een coronapas verplicht.  Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is na afloop van de op jouw ticket vermelde tijd (opnieuw) naar het museum te gaan. Bezoek de winkel en het café daarom beter voor of na je bezoek aan het nijntje museum.

Ik heb een vraag over mijn aankoop in de museumwinkel

Als je een product in de museumwinkel hebt gekocht waar iets mis mee is, kun je contact opnemen met de winkel. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349.

Ik wil weten of een specifiek nijntje-product te koop is in de museumwinkel

De museumwinkel kan je vertellen welke producten beschikbaar zijn. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349 

Waarom zijn er geen traphekjes in het nijntje museum?

Thuis bieden traphekjes veiligheid. In een museum echter, waar veel volwassenen en kinderen tegelijkertijd van dezelfde trappen gebruik maken, is eerder sprake van schijnveiligheid: iemand kan per ongeluk een hekje open laten staan, met alle gevolgen van dien. We hebben ‘stopstrepen’ bij de trappen, kinderen herkennen die van kinderdagverblijven of school, en reageren daar goed op.

Mag mijn vriendin mee op een gezinskaart?

Je mag gerust je vriendin meenemen, je opa, of je buurvrouw. Een gezinskaart is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen, de samenstelling maakt niet uit. Ook een volwassene met twee kinderen in de leeftijd 2 – 6 jaar en één ouder kind mag een gezinsticket kopen. Of twee volwassenen, een kind ouder dan 6 en een kind tussen 2 en 6 jaar. Dat is goedkoper dan losse kaartjes.

Hoe kom ik aan een nieuwe vriendjespas?

Per 1 oktober 2020 is het niet meer mogelijk een vriendjespas te verlengen of een nieuwe te kopen. Je bestaande pas blijft uiteraard geldig t/m de einddatum die er op staat.

Mijn kind heeft een vriendjespas, moet ik reserveren?

Reserveren is niet verplicht, we raden online reserveren aan om teleurstelling te voorkomen aan de kassa. Begeleidende ouders hebben ook een (online) ticket nodig. 

Waar vind ik een plattegrond?

Klik op Plattegrond nijntje museum en er opent zich een aparte pagina met de plattegrond.

Mijn vraag staat er niet bij

Neem s.v.p. contact op via een van onze kanalen. Een overzicht staat op de contactpagina

ontdek jouw wereld
in het nijntje museum

plan je bezoek koop kaartjes