Sluiting coronavirus

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de sluiting door het coronavirus.

Is de klantenservice bereikbaar?

Vanwege de sluiting van het nijntje museum is de Klantenservice minder goed bereikbaar. Vragen kun je mailen naar info@nijntjemuseum.nl. Houd er rekening mee dat het langer kan duren voordat je antwoord krijgt op je mail. Telefonisch zijn we niet bereikbaar zolang het museum gesloten is.

Tickets

Heb je een ticket gekocht voor het museum of een voorstelling in het museum? Heb even geduld svp, we mailen je later of en hoe je je ticket kunt verplaatsen naar een andere dag dit jaar. Dat doen we als we weten wanneer en hoe het museum weer open mag.

Gaat het museum 1 juni 2020 weer open?

Ja.  Vanaf 25 mei kun je weer tickets kopen.

 

Wat verandert er vanaf 1 juni 2020?

Om drukte te voorkomen, worden tickets alleen nog maar online verkocht. Het nijntje museum werkte altijd al met tijdsblokken. Nu worden dat starttijden. Per starttijd mogen veel minder bezoekers naar binnen dan vroeger. Uiteraard volgt het nijntje museum de hygiëne- en schoonmaakmaatregelen zoals gesteld in het museumprotocol van de Museumvereniging. Ook bezoekers moeten zich aan de nieuwe huisregels houden Zo blijft het museumbezoek veilig voor iedereen.

 Reguliere veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat zijn de openingstijden?

Dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag. Op maandagen, óók in schoolvakanties, is het nijntje museum gesloten. Paas- en pinkstermaandag is het nijntje museum open.

Kan ik parkeren bij het nijntje museum?

Er is een klein aantal parkeerplaatsen op het Nicolaaskerkhof, tegenover het nijntje museum. We adviseren om gebruik te maken van een van de parkeergarages. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Vaartsche Rijn en Springweg, beide circa tien minuten lopen. Hier vind je een actueel overzicht van verkeershinder in Utrecht.

Welke bus gaat naar het nijntje museum?

Bus 2 stopt vrijwel voor de deur (halte: Centraal Museum).

Voor welke leeftijden is het nijntje museum geschikt?

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

Is het nijntje museum toegankelijk voor rolstoelen?

Zeker, het museum is rolstoelvriendelijk. Lees meer over voorzieningen voor mindervaliden.

Hoe werkt de voorverkoop met binnenkomsttijden?

In de ticketshop selecteer je de dag van je keuze. De actuele beschikbaarheid per tijdstip zie je nadat je een dag hebt geselecteerd. Kies het moment dat jou het beste past. Het gekozen tijdsblok geldt als binnenkomsttijd. Eenmaal binnen, blijf je zo lang als je wilt.

Wat zijn drukke dagen en wanneer is het rustig?

Weekenden, schoolvakanties en feestdagen zijn drukke dagen. ’s Middags op dinsdag, woensdag en donderdag is het vrijwel nooit druk.

Zijn er ook kaarten beschikbaar bij de kassa?

Voor elk tijdsblok is een beperkt aantal kaarten bij de kassa beschikbaar. We kunnen je echter niet garanderen dat er voldoende voorraad is op het moment dat jij wilt komen, zelfs niet op rustigere dagen. Het is niet mogelijk kassatickets te reserveren. Daarom adviseren we iedereen online tickets te kopen. Dat is eenvoudig en je bent verzekerd van toegang. Bovendien zijn online tickets goedkoper. Naar de ticketshop.

Wat zijn de openingstijden van de winkel en het café?

Winkel en café deelt het nijntje museum met het Centraal Museum, aan de overkant. Beide kunnen zonder toegangsbewijs worden bezocht. De openingstijden zijn gelijk aan die van het nijntje museum. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is na afloop van de op jouw ticket vermelde binnenkomsttijd (opnieuw) naar het museum te gaan. Bezoek de winkel en het café daarom beter voor of na je museumbezoek.

Hoe lang is mijn ticket geldig?

Tickets zijn alleen geldig op de dag die op het ticket is vermeld. Het tijdsblok op het ticket is je binnenkomsttijd. Zorg dat je op tijd bij het museum bent. Eenmaal binnen, mag je blijven zolang je wilt. Het is niet mogelijk om na afloop van het op jouw ticket vermelde tijdsblok (opnieuw) naar binnen te gaan. Plan een bezoekje aan het café daarom vóór of na je museumbezoek. Aan de kassa kun je een ticket kopen voor het actuele tijdsblok, of voor een tijdsblok op een datum naar keuze. Online gekochte tickets zijn echter goedkoper.

Ik heb mijn tickets niet ontvangen

Je tickets ontvang je per e-mail. Het kan soms enkele uren duren voordat je je tickets ontvangt. Geen e-mail ontvangen? Controleer svp eerst je spambox. Geen bijlage ontvangen? Neem contact op via info@nijntjemuseum.nl of bel 030-2362399 (di – zo, 10:00 – 17:00).

Kan ik mijn binnenkomsttijd veranderen?

Het is niet mogelijk om tickets te retourneren of ruilen. Plan je bezoek daarom goed!

Ik heb een museumkaart, moet ik reserveren?

Ja, dat is wel verstandig. Museumkaarthouders hebben gratis toegang, maar geen voorrang. Op drukke momenten (weekenden en vakanties) kan het voorkomen dat er geen plaatsen beschikbaar zijn. Vanwege bezoekersregistratie hebben Museumkaarthouders behalve hun museumkaart ook een toegangsbewijs nodig. Wie dit online bestelt, hoeft op de dag van bezoek niet langs de kassa. Online reserveren is eenvoudig: ga naar de ticketshop, kies een dag en tijd, en selecteer een gratis ticket voor museumkaarthouders. Je ontvangt het ticket per e-mail.

Mijn kind heeft een vriendjespas, moet ik reserveren?

Kinderen met een vriendjespas mogen altijd naar binnen, zij hoeven niet te reserveren. Begeleidende ouders hebben echter wel een ticket nodig. Op drukke dagen kan het museum uitverkocht zijn. We adviseren begeleiders daarom om online te bestellen, dan weet je zeker dat jullie direct naar binnen kunnen.

Tot wanneer is mijn vriendjespas geldig?

Op de meeste vriendjespassen staat de vervaldatum vermeld. Er zijn echter ook passen zonder vervaldatum in omloop. Heb je zo’n pas en weet je niet tot wanneer deze geldig is? Stuur een e-mail naar info@nijntjemuseum.nl met je adresgegevens, en de naam en geboortedatum van het kind. We laten je de vervaldatum per e-mail weten.

Hoe verleng ik mijn vriendjespas?

Vriendjespassen worden niet automatisch verlengd. Is je pas verlopen en wil je komend jaar opnieuw profiteren van de voordelen van een vriendjespas? Bestel eenvoudig een nieuwe in de ticketshop/vriendjespas.

Ik heb een BankGiro Loterij VIP-KAART, moet ik reserveren?

Ja, dat is wel verstandig. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders hebben gratis toegang, maar geen voorrang. Op drukke momenten (weekenden en vakanties) kan het voorkomen dat er geen plaatsen beschikbaar zijn. Vanwege bezoekersregistratie hebben BankGiro Loterij VIP-KAARThouders behalve hun kaart ook een toegangsbewijs nodig. Bestel het gratis in de ticketshop. U mag gratis een introducee meenemen. Uw introducee moet ook reserveren. Een introducee heeft alleen toegang wanneer deze tegelijk met de BankGiro Loterij VIP-KAARThouder het museum bezoekt. 

Hoe lang is mijn evenementsticket geldig?

Online gekochte tickets voor evenementen, zoals voorstellingen, zijn alleen geldig op de vermelde datum en tijd. Datum en binnenkomsttijd staan op je ticket. Eenmaal binnen, blijf je zolang als je wilt.

Ik heb een Utrecht Region Pass, moet ik reserveren?

Op drukke momenten (weekenden en vakanties) is dat verstandig, dan kunnen tickets uitverkocht zijn. Wie online bestelt, hoeft op de dag van bezoek niet langs de kassa. Online reserveren is eenvoudig: ga naar de ticketshop, kies een dag en tijd, en selecteer een € 0- ticket voor elke Utrecht Region Passhouder in je gezelschap. De passen wordt gescand, vergeet deze niet mee te nemen.

Wanneer is de projectie op de gevel te zien?

Iedere winter is de projectie ‘hier woont nijntje’ voor circa drie maanden elke avond te zien. In de winter van 2019-20 is dat van 27 oktober 2019 tot en met 26 januari 2020. De animatie start wanneer het donker is (rond 17:15 uur) en wordt continu getoond tot 23.00 uur.

Ik heb een aankoop gedaan in de museumwinkel, maar ben niet tevreden

Als je een product in de museumwinkel hebt gekocht waar iets mis mee is, kun je contact opnemen met de winkel. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349 (di – zo, 10:00 – 17:00).

Ik wil weten of een specifiek nijntje-product te koop is in de museumwinkel

De museumwinkel kan je vertellen welke producten beschikbaar zijn. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349 (di – zo, 10:00 – 17:00).

Waarom zijn er geen traphekjes in het nijntje museum?

Thuis bieden traphekjes veiligheid. In een museum echter, waar veel volwassenen en kinderen tegelijkertijd van dezelfde trappen gebruik maken, is eerder sprake van schijnveiligheid: iemand kan per ongeluk een hekje open laten staan, met alle gevolgen van dien. We hebben ‘stopstrepen’ bij de trappen, kinderen herkennen die van kinderdagverblijven of school, en reageren daar goed op.

Mag mijn vriendin mee op een gezinskaart?

Jazeker. Een gezinskaart is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen. De samenstelling maakt ons niet uit. Neem gerust je vriendin mee, je opa of je buurvrouw. Ook een volwassene met twee kinderen in de leeftijd 2 – 6 jaar en één ouder kind mag een gezinsticket kopen. Of twee volwassenen, een kind ouder dan 6 en een kind tussen 2 en 6 jaar. Dat is goedkoper dan losse kaartjes.

Mijn vraag staat er niet bij

Neem s.v.p. contact op via een van onze kanalen. Een overzicht staat op de contactpagina

ontdek jouw wereld
in het nijntje museum

plan je bezoek koop kaartjes

nijntje museum open vanaf 1 juni

Hoera, het nijntje museum gaat weer open!
Let op: alleen toegang met online ticket

Lees meer

sluiten