Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Wat zijn de openingstijden?

Dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag. Op maandagen, óók in schoolvakanties, is het nijntje museum vooralsnog gesloten.
Paas- en pinkstermaandag is het nijntje museum open.

 

Kan ik parkeren bij het nijntje museum?

Er is een klein aantal parkeerplaatsen op het Nicolaaskerkhof, tegenover het nijntje museum. We adviseren om gebruik te maken van een van de parkeergarages. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Vaartsche Rijn en Springweg, beide circa tien minuten lopen. Hier vind je een actueel overzicht van verkeershinder in Utrecht.

 

Welke bus gaat naar het nijntje museum?

Bus 2 stopt vrijwel voor de deur (halte: Centraal Museum)

 

Voor welke leeftijden is het nijntje museum geschikt?

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

 

Hoe werkt de voorverkoop met binnenkomsttijden?

In de ticketshop selecteer je de dag van je keuze. De actuele beschikbaarheid per tijdstip zie je nadat je een dag hebt geselecteerd. Kies het moment dat jou het beste past. Het gekozen tijdsblok geldt als binnenkomsttijd. Eenmaal binnen, blijf je zo lang als je wilt.

 

Wat zijn drukke dagen en wanneer is het rustig?

Weekenden, schoolvakanties en feestdagen zijn drukke dagen. ’s Middags op dinsdag, woensdag en donderdag is het vrijwel nooit druk.

 

Zijn er ook kaarten beschikbaar bij de kassa?

Ja, voor elk tijdsblok is altijd een beperkt aantal kaarten bij de kassa beschikbaar. De kaarten die online niet verkocht zijn, komen beschikbaar bij de kassa. Als de kaarten van een tijdsblok zijn uitverkocht, moet je wachten op de start van het volgende beschikbare tijdsblok. Op doordeweekse dagen heeft de kassa meestal voldoende voorraad. In weekenden en vakanties adviseren we kaarten online te kopen. Dat is eenvoudig en je bent verzekerd van toegang. Bovendien zijn online tickets goedkoper.

 

Wat zijn de openingstijden van de winkel en het café?

Winkel en café deelt het nijntje museum met het Centraal Museum, aan de overkant. Beide kunnen zonder toegangsbewijs worden bezocht. De openingstijden zijn gelijk aan die van het nijntje museum. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is na afloop van de op jouw ticket vermelde binnenkomsttijd (opnieuw) naar het museum te gaan. Bezoek de winkel en het café daarom beter voor of na je museumbezoek.

 

Ik heb een aankoop gedaan in de museumwinkel, maar ben niet tevreden

Als je een product in de museumwinkel hebt gekocht waar iets mis mee is, kun je contact opnemen met de winkel. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349 (di – zo, 10:00 – 17:00).

 

Ik wil weten of een specifiek nijntje-product te koop is in de museumwinkel

De museumwinkel kan je vertellen welke producten beschikbaar zijn. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349 (di – zo, 10:00 – 17:00).

 

Hoe lang is mijn ticket geldig?

Tickets zijn alleen geldig op de dag die op het ticket is vermeld. Het tijdsblok op het ticket is je binnenkomsttijd. Zorg dat je op tijd bij het museum bent. Eenmaal binnen, mag je blijven zolang je wilt. Het is niet mogelijk om na afloop van het op jouw ticket vermelde tijdsblok (opnieuw) naar binnen te gaan. Plan een bezoekje aan het café daarom vóór of na je museumbezoek.
Aan de kassa kun je een ticket kopen voor het actuele tijdsblok, of voor een tijdsblok op een datum naar keuze. Online gekochte tickets zijn echter goedkoper.

 

Ik heb online tickets gekocht, maar geen mail ontvangen

Je tickets ontvang je per e-mail. Het kan soms enkele uren duren voordat je je tickets ontvangt. Geen e-mail ontvangen? Controleer svp eerst je spambox. Geen bijlage ontvangen? Neem contact op via info@nijntjemuseum.nl of bel 030-2362399. (di – zo, 10:00 – 17:00)

 

Kan ik mijn binnenkomsttijd ruilen voor een eerdere/latere?

Het is niet mogelijk om tickets te retourneren of ruilen. Plan je bezoek daarom goed!

 

Ik heb een museumkaart, moet ik reserveren?

Ja, dat is wel verstandig. Museumkaarthouders hebben gratis toegang, maar geen voorrang. Op drukke momenten (weekenden en vakanties) kan het voorkomen dat er geen plaatsen beschikbaar zijn. Vanwege bezoekersregistratie hebben Museumkaarthouders behalve hun museumkaart ook een toegangsbewijs nodig. Wie dit online bestelt, hoeft op de dag van bezoek niet langs de kassa. Online reserveren is eenvoudig: ga naar de ticketshop, kies een dag en tijd, en selecteer een gratis ticket voor museumkaarthouders. Je ontvangt het ticket per e-mail.

 

Mijn kind heeft een vriendjespas, moet ik reserveren?

Kinderen met een vriendjespas mogen altijd naar binnen, zij hoeven niet te reserveren. Begeleidende ouders hebben echter wel een ticket nodig. Op drukke dagen kan het museum uitverkocht zijn. We adviseren begeleiders daarom om online te bestellen, dan weet je zeker dat jullie direct naar binnen kunnen.

 

Tot wanneer is mijn vriendjespas geldig?

Op de meeste vriendjespassen staat de vervaldatum vermeld. Er zijn echter ook passen zonder vervaldatum in omloop. Heb je zo’n pas en weet je niet tot wanneer deze geldig is? Stuur een e-mail naar info@nijntjemuseum.nl met je adresgegevens, en de naam en geboortedatum van het kind. We laten je de vervaldatum per e-mail weten.

 

Hoe verleng ik mijn vriendjespas?

Vriendjespassen worden niet automatisch verlengd. Is je pas verlopen en wil je komend jaar opnieuw profiteren van de voordelen van een vriendjespas? Bestel eenvoudig een nieuwe in de ticketshop/vriendjespas.

 

Ik heb een BankGiro Loterij VIP-KAART, moet ik reserveren?

Ja, dat is wel verstandig. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders hebben gratis toegang, maar geen voorrang. Op drukke momenten (weekenden en vakanties) kan het voorkomen dat er geen plaatsen beschikbaar zijn. Vanwege bezoekersregistratie hebben BankGiro Loterij VIP-KAARThouders behalve hun kaart ook een toegangsbewijs nodig. Wie dit online bestelt, hoeft op de dag van bezoek niet langs de kassa. Online reserveren is eenvoudig: ga naar de ticketshop, kies een dag en tijd, en selecteer een gratis ticket voor BankGiro Loterij VIP-KAARThouders. Je ontvangt het ticket per e-mail.

 

Moet ik mijn e-ticket uitprinten?

Printen mag, maar hoeft niet. De barcode op het e-ticket kan ook gescand worden vanaf een smartphone of tablet.

 

Hoe lang is mijn evenementsticket geldig?

Online gekochte tickets voor evenementen, zoals voorstellingen, zijn alleen geldig op de vermelde datum en tijd. Datum en binnenkomsttijd staan op je ticket. Eenmaal binnen, blijf je zolang als je wilt.

 

Wanneer is de projectie op de gevel te zien?

Iedere winter is de projectie ‘hier woont nijntje’ voor circa drie maanden elke avond te zien. In de winter van 2018-19 is dat van 28 oktober 2018 tot en met 27 januari 2019. De animatie start wanneer het donker is (rond 17:15 uur) en wordt continu getoond tot 23.00 uur.

 

Waarom zijn er geen traphekjes in het nijntje museum?

Thuis bieden traphekjes veiligheid. In een museum echter, waar veel volwassenen en kinderen tegelijkertijd van dezelfde trappen gebruik maken, is eerder sprake van schijnveiligheid: iemand kan per ongeluk een hekje open laten staan, met alle gevolgen van dien. We hebben ‘stopstrepen’ bij de trappen, kinderen herkennen die van kinderdagverblijven of school, en reageren daar goed op.

 

Mag mijn vriendin mee op een gezinskaart?

Jazeker. Een gezinskaart is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen. De samenstelling maakt ons niet uit. Neem gerust je vriendin mee, je opa of je buurvrouw.

 

Mijn vraag staat er niet bij

Neem s.v.p. contact op via een van onze kanalen. Een overzicht staat op de contactpagina

musea in gebaren

ontdek het nijntje museum in gebarentaal

lees meer

nijntje wintermuseum

muts op en sjaal om! nijntje is klaar voor de winter

lees meer

lekker luisteren

elke zondag voorlezen om 14.00 en 15.00 uur

lees meer

ontdek jouw wereld
in het nijntje museum

plan je bezoek koop kaartjes