Wanneer gaat het museum verbouwen?

De verbouwing van het nijntje museum op de Agnietenstraat is van start gegaan. Het museum wordt uitgebreid met verschillende themaruimtes, krijgt een eigen café en een theater experience. Het museum is nu tijdelijk geopend op een andere locatie in de stad, op de plek van de voormalige bibliotheek op de Oudegracht 167. Het nijntje museum verhuist in de loop van 2023 weer terug naar de Agnietenstraat.

Wat zijn de openingstijden?

Dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag. Op maandagen is het nijntje museum gesloten, óók in schoolvakanties. Behalve paas- en pinkstermaandag, dan is het nijntje museum open.

Hoe werkt het ticket met aanvangstijden?

In de ticketshop selecteer je de dag van je keuze. De actuele beschikbaarheid per tijdstip zie je nadat je een dag hebt geselecteerd. Kies het moment dat jou het beste past. Het gekozen tijdsblok geldt als aanvangstijd.

Zijn er ook kaarten beschikbaar bij de kassa?

De kaarten van een tijdsblok die online niet zijn verkocht, zijn beschikbaar aan de kassa. Het komt regelmatig voor dat alle kaarten van een tijdsblok online zijn verkocht en er aan de kassa geen tickets meer beschikbaar zijn. Met name in weekenden en vakanties. Daarom adviseren we iedereen om online kaarten te kopen. Naar de ticketshop.

Ik heb een museumkaart, moet ik reserveren?

Reserveren is niet verplicht, maar wel aan te raden om teleurstellingen bij de kassa te voorkomen. Online reserveren is eenvoudig: ga naar de ticketshop, kies een dag en tijd, en selecteer een gratis ticket voor museumkaarthouders. Je ontvangt het ticket per e-mail.

Ik heb een BankGiro Loterij/Vrienden Loterij VIP-KAART, moet ik reserveren?

Reserveren is niet verplicht, maar wel aan te raden om teleurstellingen bij de kassa te voorkomen. Bestel de tickets gratis in de ticketshop. Je mag gratis een introducee meenemen. Een introducee heeft alleen toegang wanneer deze tegelijk met de BankGiro Loterij / Vrienden Loterij VIP-KAARThouder het museum bezoekt. 

Ik heb mijn tickets niet ontvangen

Je tickets ontvang je per e-mail. Het kan soms enkele uren duren voordat je je tickets ontvangt. Geen e-mail ontvangen? Controleer svp eerst je spambox. Geen bijlage ontvangen? Neem contact op via de ticket support.

Kan ik mijn tickets verplaatsen naar een andere dag?

Voor al je vragen over tickets, kijk op onze ticket support pagina.

Kan ik mijn tickets annuleren en mijn geld terug krijgen?

Neem voor vragen over tickets contact op met de klantenservice via: ticket support. 

Kan ik parkeren bij het nijntje museum?

We adviseren om gebruik te maken van een van de parkeergarages. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Parkeergarage Springweg, La Vie, Paardenveld of Hoog Catharijne. Deze liggen op maximaal 10 minuten afstand van de Oudegracht 167.

Hier vind je een actueel overzicht van mogelijke verkeershinder in Utrecht.

Welke bus gaat naar het nijntje museum?

Vanaf het Centraal Station is het +/- 10 minuten lopen naar de tijdelijke locatie van het nijntje museum. Ook kun je bus 2, 5, 8, 28, 53, 74 of 77 nemen en uitstappen bij de halte ‘Neude,’ daarvandaan is het nog 3 minuten lopen naar Oudegracht 167.

Voor welke leeftijden is het nijntje museum geschikt?

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.

Is het nijntje museum toegankelijk voor rolstoelen?

Zeker, het museum is rolstoelvriendelijk. Lees meer over voorzieningen voor mindervaliden.

Wanneer is de projectie op de gevel te zien?

Iedere winter is de projectie ‘hier woont nijntje’ circa drie maanden elke avond te zien. De animatie start wanneer het donker is (rond 17.15 uur) en wordt continu getoond tot 23.00 uur.  

Wat zijn de openingstijden van de winkel en het café?

De winkel is geopend tijdens de openingstijden van het museum. Het café is open van 10.00 uur tot 16.00 uur van dinsdag t/m vrijdag en van 10.00 uur tot 17.00 uur in de weekenden en vakanties. De winkel is vrij toegankelijk. Het café bevindt zich in het museum, hiervoor is dus een entreeticket verplicht. Let op: winkel en café zijn pin-only.

Ik heb een vraag over mijn aankoop in de museumwinkel

Als je een product in de museumwinkel hebt gekocht waar iets mis mee is, kun je contact opnemen met de winkel. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349.

Ik wil weten of een specifiek nijntje-product te koop is in de museumwinkel

De museumwinkel kan je vertellen welke producten beschikbaar zijn. De winkel is telefonisch bereikbaar op 030-2362349. 

Waarom zijn er geen traphekjes in het nijntje museum?

Thuis bieden traphekjes veiligheid. In een museum echter, waar veel volwassenen en kinderen tegelijkertijd van dezelfde trappen gebruik maken, is eerder sprake van schijnveiligheid: iemand kan per ongeluk een hekje open laten staan, met alle gevolgen van dien. We hebben ‘stopstrepen’ bij de trappen, kinderen herkennen die van kinderdagverblijven of school, en reageren daar goed op.

Waar vind ik een plattegrond?

Klik op Plattegrond nijntje museum en er opent zich een nieuwe pagina met de plattegrond.

ontdek jouw wereld
in het nijntje museum

plan je bezoek koop kaartjes

Reserveer je tickets

Tickets raken snel uitverkocht. Om teleurstelling bij de kassa te voorkomen raden we je aan van tevoren tickets te reserveren.

Dit geldt ook voor Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAARThouders.

Online reserveren is makkelijk: ga naar de ticketshop en kies een dag en tijd.

We hopen je gauw te zien in het leukste familiemuseum voor peuters en kleuters!

sluiten