binnenkijken

kind in de winkel van betje

Het nijntje museum is de wereld in het klein. Neem een kijkje in het huis van nijntje, de winkel van betje, op het verkeersplein, de boerderij en bij de dokter

de wereld in het klein

Stap binnen in de wereld van Dick Bruna’s prentenboeken! neem een kijkje in het huis van nijntje, de winkel van betje big, de dokter en nog veel meer. Onderzoek, ontdek en leer; probeer, fantaseer en creëer. Ga samen op culturele ontdekkingsreis met nijntje en haar vriendjes.

kind bij projectie

de stad

Pas op: van links komt een fiets! Op het verkeersplein leer je de regels van het verkeer. Je duwt de trein, maakt je eigen poppenkastvoorstelling of verkleed je als verkeersagent. Weet jij al hoe een zebrapad werkt? Of hoe motorolie ruikt? Je ontdekt het in de stad, samen met elkaar!

kind op fiets

de boerderij van jan

Weet jij welke dieren er leven op de boerderij? Kom ze voeren en aaien! Help boer jan met blaadjes vegen of sorteer het gereedschap in zijn schuur. Bouw met elkaar een mooie vorm met hooibalen (dat ruikt lekker!) of help met het ophangen van de was. Al doende leer je over kleuren en vormen en ben je bezig met taal.

boerderij van jan

bekijk hier de plattegrond

Plattegrond

nijntje museum
agnietenstraat 2
3512 xb utrecht
info@nijntjemuseum.nl

ma gesloten

di t/m zo 10:00 - 17:00

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953 – 2024

nijntje
pootje