kinderdagverblijven

kind en begeleider met gieter

Het nijntje museum draagt graag bij aan de ontwikkeling van peuters en kleuters en ontwikkelde programma’s voor kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en voorscholen

de boerderij van jan

bezoek aan het nijntje museum (60 minuten, incl. ontvangst)
mogelijk op maandag
om 10.45 uur of 12.00 uur.
€ 75 per groep
maximaal 16 kinderen
2 begeleiders per groep

Dit programma is bedoeld voor kinderdagverblijven. Hierin staan de boerderijdieren en het leven op de boerderij centraal. Samen met een professionele spelbegeleider wordt de themaruimte ‘de boerderij van jan’ uitgebreid verkend: het erf met de dieren, de hooiberg en de gereedschapsschuur. De kinderen bouwen, timmeren, vegen, aaien, voeren, tellen en sorteren. De groep bekijkt de 360 graden-projectie ‘boris en de paraplu’. Het programma kan op eigen gelegenheid uitgebreid worden met een speurtocht bij een van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. Bij iedere ingang van de stadsboerderijen hangt een bord waar de speurtocht start.

kinderen op de boerderij

informatiebrief de boerderij van jan

Downloadmap

nijntje met de dieren

bezoek aan het nijntje museum (60 minuten, incl. ontvangst)
mogelijk op maandag
€ 125 per groep
maximaal 16 kinderen
maximaal 16 ouders en 2 begeleiders per groep
tijden variërend per programmaonderdeel, zie bijlage

Dit voorschoolprogramma is speciaal gericht op taalbevordering en taalvaardigheid voor kinderen en hun ouders/begeleiders die het Nederlands (nog) niet goed machtig zijn. Samen verkennen ze alle speelhoeken van de boerderij van jan en maken ze kennis met de dieren op de boerderij. Een professionele spelbegeleider stimuleert de groepjes in hun spel. Uniek is dat dit programma ook een brug slaat naar een aantal kunstwerken van het Centraal Museum, waarop ook dieren zijn afgebeeld. Het programma speelt zich zowel af op de voorschool, in het nijntje museum als op een van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

nijntje met de dieren

bijlagen nijntje met de dieren

Downloaddowload

op ontdekking door het nijntje museum

bezoek aan het nijntje museum (60 minuten, incl. ontvangst)
mogelijk op dinsdag t/m vrijdag om 15.00 uur
€75 per groep
maximaal 16 kinderen
maximaal 2 begeleiders

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor groepen van de buitenschoolse opvang. Jullie ontdekken samen met een professionele spelbegeleider een themaruimte in het nijntje museum en bekijken de 360-graden projectie van boris en de paraplu. Zo maken jullie spelenderwijs kennis met beeldende kunst en Dick Bruna als kunstenaar. Ook gaan jullie in het kunstlokaal zelf aan de slag met een creatieve activiteit. Na afloop van het programma kunnen jullie op eigen gelegenheid de rest van het museum ontdekken.

kind in keukentje

informatiebrief op ontdekking door het nijntje museum

Downloadinformatiebrief

heb je vragen over het bezoek? neem contact met ons op!

meer info
klas met kinderen

nijntje museum
agnietenstraat 2
3512 xb utrecht
info@nijntjemuseum.nl

ma gesloten

di t/m zo 10:00 - 17:00

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953 – 2024

nijntje
pootje