partners

gevel nijntje museum

het nijntje museum is bijzonder dankbaar voor de materiële en immateriële bijdragen van de volgende partners:

mercis bv

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. het doel is om ruimte te geven aan de unieke kijk op het leven van ieder kind.

in de leeszaal

vriendenloterij

De VriendenLoterij is de cultuurloterij van Nederland. Deze loterij steunt cultuur en erfgoed. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen tegelijkertijd diverse vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. In 2014 kende de VriendenLoterij €700.000 toe aan de realisatie van het nieuwe nijntje museum.

nijntje op de muur

gemeente utrecht

De belangrijkste uitgangspunten van het Utrechtse cultuurbeleid zijn: de stad als podium, de stad als creatieve ruimte en de stad als leeromgeving. Uitgangspunten die het nijntje museum ten volle onderschrijft. Het nijntje museum ontving als onderdeel van de Stichting Centraal Museum subsidie van de Gemeente Utrecht in het kader van de cultuurnota 2021-2024.

kind op de fiets bij de slagboom

nijntje museum
agnietenstraat 2
3512 xb utrecht
info@nijntjemuseum.nl

ma gesloten

di t/m zo 10:00 - 17:00

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953 – 2024

nijntje
pootje