partners

Het nijntje museum is bijzonder dankbaar voor de materiële en immateriële bijdragen van de volgende partners:

Mercis bv

De auteursrechten en filosofie van Dick Bruna worden wereldwijd bewaakt door Mercis. De basis van het werk van Dick Bruna is ook de basis van het werk van Mercis: respect voor de wereld van het kind. Het doel is om ruimte te geven aan de unieke kijk op het leven van ieder kind.


kind leest

Vrienden Loterij

De Vrienden Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Deze loterij steunt cultuur en erfgoed. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen, en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. In 2014 kende de Vrienden Loterij € 700.000,- toe aan de realisatie van een nieuw nijntje museum.

kind met kaartjes

Gemeente Utrecht

De belangrijkste uitgangspunten van het Utrechtse cultuurbeleid zijn: de stad als podium, de stad als creatieve ruimte en de stad als leeromgeving. Uitgangspunten die het nijntje museum ten volle onderschrijft. Het nijntje museum ontvangt als onderdeel van de stichting Centraal Museum subsidie van de Gemeente Utrecht in het kader van de Cultuurnota 2012-2016.

kind oversteken

nijntje museum
agnietenstraat 2
3512 xb utrecht
info@nijntjemuseum.nl

ma gesloten

di t/m zo 10:00 - 17:00

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953 – 2023

nijntje
pootje